Energiebesparingswedstrijd

ENERGIEBESPARINGSWEDSTRIJD IN LOENEN

Leuk om te doen, goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee.

Er is elke maand een prijs voor de periodewinnaar
Na zes maanden wint de grootste bespaarder

De stichting Loenen Energie Neutraal is al jaren een vertrouwde naam in Loenen als aanjager van verduurzaming door onder andere het revolverende fonds voor isolatiemaatregelen en de aanschaf van zonnepanelen. Nu er veel ontwikkelingen op Loenen afkomen die met de energietransitie te maken hebben, zoals de plannen voor grote zonneweiden en zelfs Apeldoornse plannen voor windmolens, is het gewenst om op te schalen en een partij te ontwikkelen die de inwoners van Loenen meer mogelijkheden kan bieden om hier mee om te gaan, een stem in te hebben en eventueel te participeren. De meest logische keuze is een coöperatie model: een vereniging die ook bedrijfsmatige activiteiten mag uitvoeren. Mede via het Interreg project “de virtuele energiecentrale” (cVPP) is derhalve in mei 2019 de Energie Coöperatie Loenen U.A. (ECL) opgericht. Hier zijn deels dezelfde mensen betrokken als bij LEN. We zijn nu bezig om ECL net zo bekend te maken als LEN al is, en daar komt ook dit initiatief voor de energiebesparingswedstrijd uit voort.

Energie Coöperatie Loenen U.A. (ECL)

De ECL organiseert samen met LEN een energiebesparingswedstrijd voor huishoudens in Loenen. U kunt gedurende zes maanden meedoen aan een competitie waar in u online en met gebruik van een app kunt zien hoe u scoort ten opzichte van andere deelnemers en dagelijks uw energieverbruik kunt volgen. Hierdoor wordt het makkelijk gemaakt om energie te besparen.

 

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

  1. EnergyZero  stuurt binnen 1 werkdag een e-mail waarin uw adres en toestemming wordt gevraagd u slimme meter uit te lezen met als doel deze energiebesparingswedstrijd
  2. U krijgt de mogelijkheid om een account te maken op de speciale webpagina die hiervoor beschikbaar komt
  3. Gedurende circa twee weken wordt bepaald wat ongeveer uw huidige energieverbruik is (gas en elektra)
  4. Daarna start de wedstrijd met de andere deelnemers en kunt u de ranking volgen per app of het web portaal. Dit is anoniem, u kunt zelf kiezen met welke naam u zichtbaar bent.
  5. Maandelijks zal ECL een periodewinnaar bekend maken. Hij/zij ontvangt een aanmoedigings attentie.

Ik wil meedoen!

Gegevens met een * hebben wij nodig om uw aanmelding te kunnen verwerken.

De gegevens die ECL en EnergyZero van u registreren beperkt zich tot volledige naam, adres en e-mailadres met als doel om vast te stellen dat de deelnemer woonachtig is in Loenen en met hem/haar te communiceren over aspecten rondom deze wedstrijd (bijvoorbeeld om een winnaar bekend te maken). De meterstanden die via de slimme meter worden uitgelezen en enkel digitaal verwerkt om het energieverbruik en de -besparing inzichtelijk te maken. Uw slimme metergegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden of andere doelen dan deze energiebesparingswedstrijd in Loenen.