Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop over de Loenense virtuele energiecentrale

1 april van 19:00 tot 22:00

Praat mee over een duurzame energievoorziening in Loenen

In Loenen wordt hard gewerkt om in de toekomst zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie. Met Loenen Energie Neutraal (LEN) zijn belangrijke stappen gezet die ertoe hebben geleid dat we op het gebied van het opwekken van zonne-energie ver boven het gemiddelde in de gemeente Apeldoorn liggen.

De Stichting Duurzame Projecten Loenen (DPL) borduurt voort op het succes van LEN. Zoals eerder gemeld, wordt gewerkt aan het oprichten van een eigen energie coöperatie om de opgewekte stroom zoveel mogelijk in Loenen te benutten.

Hierbij hebben we uw hulp nodig. We willen graag uw mening, als inwoner van Loenen, over het energiesysteem van de toekomst en hoe we de kosten en de impact op het milieu zo laag mogelijk kunnen houden.

De virtuele energiecentrale

De workshop staat in het kader van de virtuele energiecentrale voor Loenen deze wordt gegeven in de vorm van een spel onder leiding van de Universiteit van Wageningen.

Deze workshop heeft tot doel om enerzijds de uitdagingen en kansen van een duurzame energie voorziening uit te leggen en anderzijds boven water te krijgen wat voor Loenen de mooiste ontwikkeling zou zijn. Hoe gaat het energiesysteem van de toekomst eruit zien, hoe houden we de kosten én de impact op het milieu zo laag mogelijk?

Op 29 januari 2019 heeft een eerste succesvolle en leuke workshop met 24 inwoners plaats gevonden.

“Deze workshop heb ik ervaren als een leuke en interessante sessie. Goed hulpmiddel om helder te krijgen hoe we met behulp van alle inwoners duurzame energie in Loenen moeten opzetten. “

U kunt deze workshop volgen op 26 maart en 1 april.
De inloop is vanaf 19.00 uur.

Onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.


Aanmelden voor deze Workshop

Iedereen, mits woonachtig in Loenen, is daarbij welkom, maar aanmelding is wel nodig. Geïnteresseerd en nieuwsgierig?

Na aanmelding krijgt u een leaflet met nadere informatie toegezonden.

Gegevens

Datum:
1 april
Tijd:
19:00 tot 22:00

Locatie

Blanken Controls
Imbosweg 30
Loenen, Gelderland 7371DD Nederland